Schoolonderzoeken vos-niveau vandaag van start

Het landelijk schoolonderzoek (SO’s) voor middelbare scholen (vos) gaat vandaag, woensdag 10 december, van start. Per 16 december begint vervolgens de repetitieweek. Volgens Balram Soemeer, directeur van het Mr. Dr. J.C. de Miranda Lyceum tevens voorzitter van het Directeurenberaad VOS, zijn de meeste middelbare scholen op schema voor wat betreft deze SO-periode. ‘Op het Miranda Lyceum is dit wel zeker het geval’, zegt Soemeer. ‘De school heeft weinig onderbrekingen gekend en eventuele achterstanden zijn middels extra lessen reeds ingehaald.’ Er zijn volgens de directeur geen signalen dat er iets aangehouden zal worden. ‘De leerkrachten hebben dit weekend nog extra lessen gegeven’, zegt Soemeer voorts. ‘Het voordeel dat het Miranda Lyceum heeft, is dat er op de school weinig gestaakt is. De leerkrachten die wel gestaakt hebben, zijn zij die expressievakken verzorgen, waardoor een eventueel opgelopen achterstand van weinig invloed zal zijn op de SO`s’, aldus de directeur.
De directeur van VWO Nickerie, Cipriano Tjon A Njoek, zegt dat ook zijn leerlingen helemaal ‘ready’ zijn voor de SO`s. De directeur legt uit dat de SO 1-leerstof van de lagere klassen betreft waar de leerlingen al 3 tot 4 weken mee bezig zijn. ‘Ze hebben proefwerken gemaakt en zijn goed voorbereid. De stakingen van de BvL hebben wel voor een kleine achterstand in de overige leerstof gezorgd, maar deze zal in de kerstvakantie worden ingelopen’, aldus Tjon A Njoek. Nadat de acties van de BvL vorige week zijn opgeschort, hebben alle leerkrachten zich weer op school begeven om de lessen te verzorgen. Hierdoor is het nu ook weer mogelijk dat de landelijke SO-periode normaal voortgang kan vinden.

error: Kopiëren mag niet!