Rosebel Goldmines doneert aan sociale organisaties

Rosebel2
Rosebel 1Op 8 december schonk Iamgold, Rosebel Goldmines aan 10 sociale instellingen een donatie van in totaal SRD 40.000. Elke instelling mocht een symbolische cheque van SRD 4.000 in ontvangst nemen. Daarnaast werden de aanwezigen getrakteerd op een luxe kerstdiner, waar behalve lekker eten ook de wijn niet ontbrak. Hoewel de jaarlijkse donaties gedaan zijn in het kader van Kerst is het dit jaar tevens gedaan vanwege het 10 jaren actief zijn van de commerciële goudproductie van dit bedrijf in Suriname. De cheques werden persoonlijk door de general manager van Rosebel Goldmines, Tom Ohrling, aan de vertegenwoordigers van de instellingen overhandigd.
Ohrling gaf aan dat Rosebel Goldmines middels het ondersteunen van sociale instellingen wenst bij te dragen aan het verrijken van het leven van de Surinaamse gemeenschap. Emmy Hart van Stichting Rumas zei zeer verheugd te zijn dat deze organisatie nu ook op de lijst van instellingen aan wie Rosebel doneert, is komen te staan. Ze gaf aan te hopen dat Rumas op de lijst mag blijven. Rumas houdt zich bezig met de opvang en begeleiding van jongeren, die met justitie in aanraking zijn gekomen.
Carry Schenkers, ondervoorzitter van Stichting Mijn Zorg, gaf aan Dagblad te kennen dat de donatie bijzonder welkom was, aangezien er bij Mijn Zorg enorme behoefte bestaat aan een peuterafdeling. Op dit moment zijn er 41 kinderen en pubers bij deze instelling ondergebracht, die zich richt op het helpen van hiv geïnfecteerden en geaffecteerden. Het zijn dus niet alleen kinderen die lijden aan deze ziekte, maar ook kinderen die zelf niet ziek zijn maar verstoten zijn omdat hun ouders of verzorgers aan deze ziekte zijn komen te overlijden. Stichting Mijn Zorg kan dus alle hulp gebruiken, zegt Schenkers. Opmerkelijk was de Stichting Swarnapath, die ook een donatie in ontvangst mocht nemen. Deze organisatie houdt zich bezig met suïcide preventie, een vlak waar in Suriname, gezien de recente gevallen, kennelijk nog te weinig aandacht aan wordt besteed. De overige organisaties die een donatie ontvingen, waren het Leger des Heils, Mr.Hubert Stichting, Stichting Betheljada, Huize Ashiana, Nationale Stichting Blindenzorg Suriname, Kennedy Stichting en Fatima Oord.

error: Kopiëren mag niet!