Leerkrachten Galibi overwegen staking

Leerkrachten Galibi overwegen staking. 1Leerkrachten verbonden aan de St. Antoniusschool van Galibi zijn van plan vandaag in staking gaan, want er is al twee weken geen stroom. Groenten en vleeswaren die aan bederf onderhevig zijn, zijn weggegooid. Ook ontberen de leerkrachten vers brood. “We kunnen niet elke dag blikjeswaren eten”, uit een leerkracht haar nood. En dit is geen goede ontwikkeling voor onze kinderen”, vervolgen de onderwijzeressen hun misnoegen.
Gistermorgen hebben de onderwijzers aan het dorpsbestuur laten weten de situatie beu te zijn. De dorpsleiding heeft direct werk van gemaakt om de bevoegde instanties te benaderen voor een structurele oplossing.
Ook de dorpelingen zien de negatieve gevolgen van het niet hebben van stroomvoorziening. Kinderen kunnen in de avonduren hun schoolwerk niet maken. Leerlingen die de VOS scholen in Albina bezoeken moeten heel vroeg naar bed.
De leerkrachten van de plaatselijke school hebben ook last van de regen van de afgelopen twee dagen. Kinderen van de kleuter en het derde jaar moesten teruggestuurd worden naar huis, omdat hun lokalen onder water waren.
De RKBO betreurt de stroomsituatie. Behalve de stroomcrisis, verkeert de school in een vervallen staat. De dakplaten van het schoolgebouw zijn verrot. De muren zien er vies uit en het plafond moet vervangen worden.

error: Kopiëren mag niet!