‘Gi wan anu’

‘Gi wan anu’ is het nieuwe kerstnummer dat een steentje moet bijdragen aan de inzamelingsactie van het Leger des Heils. Volgens de initiatiefnemers van Su Aid is het een Surinaamse versie van het kerstnummer ‘This is Christmas’. Aan dit lied is er een doel gekoppeld, waaronder het inzamelen van geld voor het Leger des Heils. De initiatiefnemers deelden mee dat de actie van start zal gaan bij de verschillende radiostations en televisiestations waaronder Radio 10, SRS en de nationale zender, de STVS. De initiatiefnemers doelen op een inzamelingsbedrag van totaal SRD 250.000. Er zullen verschillende prijzen ter beschikking worden gesteld en vanaf half negen s’morgens tot en met zes uur in de avond kunnen luisteraars meedoen aan de activiteiten om zo een handje te helpen aan de inzamelingsactie. Ook zullen er inzamelingspotten worden geplaatst bij de radio- en televisiestations.
“Er is gekozen voor het Leger des Heils, omdat wij van oordeel zijn dat zij jarenlang heel goed werk verrichten en doen zij ook veel meer voor de gemeenschap”, aldus de initiatiefnemers van Su Aid, bestaande uit Sidney Grunberg, Asgar Koster en Giwani Zeggen. Volgens Sidney Grunberg zal er vanaf 10 december worden gestunt, prijzen zullen worden geveild op de radio en zal er een voorlopige stand op 22 december worden vastgesteld hoeveel er totaal is bereikt. Volgens Grunberg is er voldoende creativiteit en een gezamenlijke inzet nodig om het gewenste doel te bereiken.
Wat het lied betreft, is het door verschillende artiesten gezongen waaronder Enver Panka, Maroef Amatstam, Rodney Deekman, Danitsha Sahadewsing, Naomi Ravenberg, Brain Muntslag, Sheryl Reiger en Trees Ralim. Dit zijn maar enkele namen van de artiesten. Volgens Asgar Koster was het een hele uitdaging om met verschillende artiesten en de verschillende genres te werken. Majoor Thomas Vliece van het Leger des Heils was heel ingenomen met het initiatief van de organisatie en gaf aan dat aan het eind van de dag het de hele gemeenschap is die voordeel aan zal hebben.

error: Kopiëren mag niet!