Getuigenverhoor strafzaak ondernemer Ewald T. naar januari 2015

In de strafzaak van de beruchte ondernemer Ewald T, die samen met zijn twee comparanten Djaswamkoemar S. en Mohammed M., terecht staat voor ontvoering en mishandeling, zal op 12 januari 2015 een aanvang worden gemaakt met het getuigenverhoor. Deze zaak is afgelopen maandag officieel door openbare aanklager Shanta Mahadew aan kantonrechter Danielle Karamatali voorgedragen. Ewald wordt ervan verdacht op 10 mei 2014 het slachtoffer Aziz Khalied te hebben ontvoerd en daarna te hebben mishandeld. Uit verklaringen van het slachtoffer blijkt dat Ewald twee veiligheidspersonen had gestuurd om het slachtoffer op te halen, vermoedelijk onder valse voorwendselen. Hij werd gebracht naar het woonadres van Ewald, alwaar hij zou zijn mishandeld. Dit voorval zou volgens het slachtoffer niet daar zijn geëindigd. Hij werd na de mishandeling en bedreiging met een vuistvuurwapen gebracht naar een zandput achter de Helena Christinaweg. Daar zouden de handelingen zijn voortgezet.
De verdachte Ewald was vanaf het voorval ondergedoken en heeft zich vergezeld van zijn advocaat op maandag 12 mei vrijwillig aangemeld bij de politie. De verdachten zijn allemaal achteraf door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld. Gedurende zijn aanhouding was Ewald voor twee dagen opgenomen in het ziekenhuis vanwege gezondheidsproblemen, waarover er ook twijfels zijn geopperd in de pers. Na de zaak van Aziz Khalied deed ook een andere persoon uit Saramacca aangifte van een min of meer gelijksoortige mishandeling door Ewald. Deze vermeende mishandelde zou op- en aanmerkingen hebben gemaakt over de wijze van uitvoeren van graafwerkzaamheden onder supervisie van de verdachte. De verdachten worden bijgestaan door de raadslieden Irwin Kanhai en Benito Pick.
FR

error: Kopiëren mag niet!