Eerste goud voor Suriname op Consude

De meisjes van het Special Olymicsteam won de eerste goud voor Suriname tijdens de Consude Games 2014 bij het onderdeel estafette 5 x 80 m met een tijd van 57.42. De meisjes die Suriname vertegenwoordigde zijn: Renate Does, Faith Antheunis, Mearangely Enser, Chivinga Doekoe en Urtha Griffith. De samenstelling van de groep was een mix team. De jongens deden ook mee aan de estafette 5 x 80 m en behaalden de 7e plaats met een tijd van 54.18. Bij het onderdeel kogelstoten jongens en meisjes deed Ivanildo en Renate mee en behaalde de 1e en 2e plaats, maar kregen geen prijzen. Omdat het niet officieel in het programma opgenomen was. Overall is Suriname op de derde plaats geëindigd in de landenklasse.
De jongens basketbalselectie verloor in de halve finale van Brazilie met. Het was duidelijk te merken dat de tegenstander een maatje groter was dan onze selectie. Suriname speelt voor 3e en 4e plaats en kunnen met brons naar huis gaan, ze spelen andermaal tegen Paraguay.
De zaalvoetbalselectie verloor ook de laatste wedstrijd in de groep tegen Uruguay met 8 – 2.
Schaken heeft ook hun laatste wedstrijd gespeeld tegen Paraguay verloren met 2½ – 1½
Voor wat betreft tafeltennis zullen scholieren op dit onderdeel vandaag nog de laatste individuen wedstrijden spelen. De sluitingsceremonie vindt vandaag plaats in Riverside Hotel. Suriname heeft tot nog toe 8 medailles in de wacht kunnen slepen en staat op de 7e plaats.

error: Kopiëren mag niet!