Actie bushouders PBO/ PO te Lelydorp

Bushouders van de route Paramaribo- Biliton en Onverwacht ( PB, PBO) hebben te Lelydorp actie gevoerd. De heren waren niet te spreken over het feit dat de pendelbussen die in eerste instantie ingezet waren te rijden in de binnenwegen van Para, nu de route van de PB- en PBO-bussen nemen. De route van de pendelbussen zijn Powakka, Matta, Cabendadorp en de overige binnenwegen van Para. De bushouders vinden het een oneerlijke concurrentie, omdat de pendelbussen voor de route Lelydorp- Onverwacht SRD 2 vragen en de route Paramaribo- Biliton – Onverwacht ook SRD 2 kost. “De chauffeurs van de pendelbussen hebben geen vergunning om passagiers op Lelydorp te nemen”, zegt een PO-chauffeur. In totaal rijden er momenteel zeven pendelbussen op de route.
De dc van Para, Mohamad Kasto, zegt deze zaak te zullen onderzoeken. De PO- en PBO-bushouders hebben nog steeds geen vaste standplaats in de stad. Er wordt per dag een plaats gehuurd op Poptjie Djari voor SRD5 per bus. Maar het is niet zeker hoelang zij daar mogen blijven. Bushouder H.J. zei dat er contact gemaakt is met de PLO ( Particuliere Lijnbushouders Organisatie). Er was geen vertegenwoordiger van de PLO tijdens de actie aanwezig. PLO-voorzitter John Mahadewsing heeft wel bevestigd op de hoogte te zijn van dit probleem. Mahadewsing heeft contact opgenomen met de minister van TCT. De beleidsmaker geeft op zijn beurt te kennen dat zijn ministerie officieel geen toestemming heeft gegeven om pendelbussen te plaatsen. De hele situatie is een eigen initiatief van voormalige dc Jerry Miranda die nu overgeplaatst is naar Paramaribo. Er wordt contact gemaakt met de regering en men probeert het probleem spoedig op te lossen. Met betrekking tot de standplaats zegt Mahadewsing dat de PO- en PBO-bushouders een plek hebben gekregen in de buurt van de Frederik Derbystraat. De bushouders hebben volgens hem zelf de plek bij Poptjie Djari geregeld.
NK

error: Kopiëren mag niet!