Foute opslag toiletpapier oorzaak brand in supermarkt Coesewijnestraat

Maandag rond 07.00 uur heeft de eigenaar van een winkelpand aan de Coesewijnestraat rookontwikkelingen ontdekt in de zaak welke hij verhuurd heeft. De eigenaar heeft snel alarm geslagen. De slapende winkeliers zijn wakker geschrokken en probeerden in eerste instantie zelf de brand te blussen. De eigenaar heeft de brandweer ingeschakeld en door zijn kordaat optreden is de schade bij deze brand beperkt gebleven. Brandweervoorlichter Dennis Snip geeft aan dat de eigenaar van het gebouw, dat bestaat uit een begane grond en twee verdiepingen, tegen brand is verzekerd en de winkelier heeft zijn inboedel ook verzekerd. Inspecteur Dilipkoemar Bhattoe geeft aan dat vermoedelijk de brand bij een vriezer is ontstaan. Rondom de vriezer had de winkelier toiletpapier en pampers opgeslagen en vanwege de verkeerde opslag kon de vriezer de hitte niet verwerken en zodoende is het papier gaan smeulen en ontstond uiteindelijk de brand. Volgens Snip heeft een slaapruimte waterschade opgelopen en de opgeslagen goederen rondom de vriezer zijn verbrand. Er zijn geen slachtoffers te betreuren bij deze brand. De twee bovenste verdiepingen zijn volgens de brandweer voorlichter onbeschadigd gebleven.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!