Dr-leden Nieuw Suriname stappen over naar NDP

In het weekend rond de Kinderdag hebben 2 districtsraadsleden van Nickerie een overstap gedaan naar de NDP. De 2 dr-leden die de overstap hebben gemaakt, zijn Perdiepkoemar Palti en Radjiswar Parmessar. ‘Ik zit nog in de Megacombinatie. Via Nieuw Suriname (NS) zijn wij in de Megacombinatie terechtgekomen. Wij kennen het probleem van Nieuw Suriname. Dat is geen nieuws. Over een half jaar zijn er verkiezingen en de partij is nog steeds aan de groene tafel. Dus hebben wij naar een andere mogelijkheid gezocht. Ik ben in de Megacombinatie gebleven, maar onder een andere paraplu nu.’
Palti vraagt de overige NS-leden om zich ook bij de NDP aan te sluiten. Volgens hem is Nieuw Suriname in feite demissionair. ‘Je kunt ze in feite geen boodschap meer geven.’ Parmessar Radjeswar geeft aan dat hij bij de Megacombinatie was en bij de Megacombinatie blijft. Parmessar zegt dat de verkiezingen naderen en er nog steeds onderlinge strubbelingen zijn in de partij, waardoor hij genoodzaakt was om een overstap te maken. ‘Ik heb me aangesloten bij de grootste partij van Suriname, en ik adviseer mijn achterban ook hetzelfde te doen’, aldus Parmessar.
De demissionaire voorzitter van NS, John Nasibdar, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat hij een maand terug contact had met Parmessar en die hem had beloofd de partij te blijven ondersteunen. Nasibdar geeft aan dat hij geen moeite heeft met het vertrek van de leden. ‘Als zij zich daar thuis voelen, dan moeten ze het doen. Ik ga niemand stoppen en zeggen om nergens te gaan, want binnen onze gelederen krijgen wij ook mensen van andere partijen’, aldus de woorden van Nasibdar.

error: Kopiëren mag niet!