Wegafsluiting voor Abop-vergadering zonder inspraak politie

Geïrriteerde weggebruikers hebben Dagblad Suriname benaderd omtrent het geval dat de politie zonder enige berichtgeving vooraf een wegomlegging op zaterdag 6 december heeft uitgevoerd aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat. De oostelijke rijbaan werd afgesloten vanwege het feit dat afgelopen zaterdagavond vanaf 18.00 uur tot 02.00 uur de gele politieke partij Abop een activiteit had in het Bravogebouw. De krant heeft hierover contact opgenomen met de politie van Flora. De ressortcommandant, inspecteur Dilipkoemar Bhattoe, bevestigt dat er inderdaad een activiteit zaterdagavond heeft plaatsgevonden. De inspecteur heeft zaterdagmorgen een beschikking c.q. een vergunning in ontvangst genomen. Daarin staat vermeld dat de districtscommissaris de politieke partij toestemming heeft gegeven om daar haar activiteiten te ontplooien. De politie moest daar zorgen voor de orde en handhaving. Ook moest de politie de oostelijke rijbaan afsluiten. Vooraf had de politie hierover geen inspraak gehad. De weggebruikers merkten op dat er hier duidelijk sprake is van een demonstratie van machtsmisbruik. Wordt dit alles binnen een dag in orde gebracht? Volgens een weggebruiker die ook andere politieke bijeenkomst heeft bijgewoond, blijkt dat er dagen soms weken van te voren wordt aangegeven dat er een activiteit zal plaatsvinden en dat de weggebruikers tijdig middels berichtgeving op de hoogte worden gesteld. Ook wordt er gebruikelijk advies gevraagd aan het korps en er wordt dan meestal op kompas van de politie gevaren.

error: Kopiëren mag niet!