Nog steeds beperkte internetfaciliteiten op universiteit

Studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname wachten nog steeds op de volledige internetfaciliteiten die de president hen had beloofd. De universiteit heeft wel WiFi, maar deze is heel beperkt bij de gebouwen 19 en 20. Ook andere gebouwen op de campus hebben een beperkte toegang tot het internet. Zelfs de centrale bibliotheek heeft een zwakke internetverbinding. President Desi Bouterse bracht op 11 november 2014 een bezoek aan de universiteit. De president zegde toe binnen bijkans een week ervoor te zullen zorgen dat WiFi voor alle studenten op de universiteit een feit zal zijn. Wij zijn al ruim drie weken verder en nog steeds is er niet gezorgd voor adequate internetfaciliteiten voor de studenten van de universiteit. Enkele masterstudenten geven aan dat de president misleidend is geweest door zijn beloftes. De masterstudenten moeten naast tentamens ook in groepsverband een heleboel verslagen in elkaar zetten. Hiervoor hebben zij internet nodig. Niet alleen masterstudenten hebben de internetfaciliteiten nodig, maar ook de overige studenten.
De universiteit was in samenwerking met Telesur reeds enige tijd bezig een WiFi-netwerk op te zetten. Er is intussen wel een netwerk opgezet. De bestaande ICT-infrastructuur op de campus moest worden aangepast, waarna de oplevering van het netwerk plaatsvond. Op 5 november 2014 vond deze oplevering plaats. Hierna volgde een technische testperiode van een week die succesvol is afgerond. Echter blijkt dat er nog steeds geen volledige toegang is tot het internet op de campus.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: