‘Belfort heeft niet eens een toilet gebouwd’

kkkk‘Ik heb de huidige Parketwacht, waar het Openbaar Ministerie gevestigd is, gebouwd. Na Santokhi bouw ing, na Sheriff bouw ing’, zei VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi vrijdagavond op een ressortmeeting van de VHP te Livorno. De ex-Justitieminister zei dat dit 4-etage tellend gebouw het modernste Parket van het heel Caraïbisch gebied is. ‘Waarom heeft de huidige minister van Justitie en Politie (Edward Belfort….red.) dit gebouw nooit feestelijk in gebruik genomen of via een officiële openingsceremonie? Hij zou geen gezicht hebben, daarom’, vertelde Santokhi aan het publiek op het terrein van de Ramnand Sewbaranschool. ‘Deze minister vernietigt alles. Terwijl ze zelf na zoveel jaar regeren geen veiligheidsplan kunnen opstellen, hebben ze het volledig uitgewerkt VHP-veiligheidsplan gewoon in de prullenbak gegooid. Ik was bezig met het invoeren van het bromfietscertificaat, deze regering heeft het stopgezet. Hoeveel bromfietsers hebben niet het leven verloren in het verkeer’, aldus Santokhi.
Militair regiem wil geen hoofdbureau van politie
Dat het in aanbouw zijnde hoofdbureau van politie op de hoek van de Gemenelandsweg en de Johan Adolf Pengelstraat is afgekeurd, komt volgens Santokhi simpel omdat het militair regiem van Bouterse nooit voorstaander is geweest van een hoofdbureau voor de politie. ‘Op 25 februari 1980 heeft het militair regiem, onder leiding van Desi Bouterse, het toenmalige hoofdbureau te Waterkant in brand gestoken. Sindsdien is er nooit een gekomen in de plaats daarvan. Ze hebben daarna opeenvolgende regeringen onder druk gezet om zulks na te laten. Vraag het maar aan de ministers van Justitie en Politie die we allemaal gehad hebben. Ze hebben de politie geplaatst in het SIS-gebouw te Duisburglaan en havengebouw te Nieuwe Haven’, zei Santokhi. ‘Ik heb tijdens mijn periode als Justitieminister gezegd dat ik het hoofdbureau van de politie wel ga bouwen. En dat zijn we ook begonnen’, gaf Santokhi aan. ‘Verder zou Nickerie een kantongerecht krijgen. Dat heeft deze regering ook stopgezet.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!