53-jarige Nederlander opgepakt voor drugssmokkel

Iwan V. dacht dat hij met succes een hoeveelheid drugs zou kunnen smokkelen naar Nederland. De 53-jarige man met de Nederlandse nationaliteit, is vrijdagavond op de J.A. Pengel Luchthaven betrapt met bijkans 1 kilo cocaïnebolletjes die hij had geslikt. Deze passagier zou met de SLM-vlucht naar Nederland vertrekken, maar viel onder weg naar zijn bestemming door de mand. De alerte leden van het BID-team dat op de luchthaven opereert, hebben Iwan na succesvolle observatie aangehouden. Vanwege zijn verdacht gedrag werd hij uitgenodigd voor een gesprek. Uiteindelijk werd hij onderworpen aan een urinetest waarvan het resultaat positief bleek te zijn. De drugskoerier werd ondervraagd en gaf uiteindelijk toe cocaïnebolletjes te hebben ingeslikt. Hangende het verdere onderzoek is de drugskoerier overgedragen aan de Antinarcoticabrigade. Hij blijft in politiearrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!