Scenario mislukt, man betrapt op valse aangifte

De politie van Saramacca kreeg donderdag een bericht betreffende een beroving, waarbij een man volgens zijn eigen verklaring beroofd was door twee mannen gezeten in een Toyota Harrier. Hij verklaarde beroofd te zijn aan de Gompertstraat nadat hij van de bank kwam. Deze man had SRD 50.000 van de bank gelicht. Onderweg naar huis werd hij genaderd door de bovenvermelde wagen, waaruit twee mannen stapten en vervolgens plaatsnamen in de wagen van de aangever. Onder dwang moest de aangever samen met het tweetal doorrijden richting Saramacca. Op Lareco ter hoogte van kilometer 43.5. werd de aangever overmeesterd door de mannen, die na de daad de plaats zouden hebben verlaten in de Harrier.
De gewestelijke politiecommandant, Jerry Djamat, geeft aan dat hij samen met de ressortcommandant terstond maatregelen heeft getroffen en de andere eenheden van Saramacca, Calcutta en Jarikaba heeft ingeschakeld om het gebied strategisch af te sluiten. De politie heeft overal intensief gesurveilleerd. Tijdens de opsporing werd de aangever ondervraagd. Bij de ondervraging viel de man door de mand. Het viel de sterke arm op dat de benadeelde tegenstrijdige verklaringen aflegde. De politie heeft toen deze zaak overgedragen aan de recherche van Paramaribo. Het hoofd van de afdeling Recherche van Paramaribo bevestigt dit geval. De aangever was mensen wat geld schuldig en heeft een scenario bedacht en uitgevoerd, waarbij hij zich liet beroven door bij hem bekende mensen. Uiteindelijk is de man met de ware toedracht naar voren gekomen en heeft bekend dat de mannen die hem zogenaamd hadden beroofd, bij hem bekend zijn. De politie heeft toen de heren opgespoord. De buit is terecht. De aangever is hieromtrent niet aangehouden. Hij is met een ernstige waarschuwing heengezonden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!