Mysterieuze bosbrand in Nickerie

De bewoners van Henarpolder serie 11 hebben donderdagavond een blauw/rood licht vanuit de hemel zien vallen. Mevrouw S. die dit licht ook heeft waargenomen, vertelde aan Dagblad Suriname dat haar kleinzoon thuis kwam toen hij een ‘vallende ster’ waarnam. Hij heeft toen een wens gedaan. Thuis aangekomen, vertelde hij aan zijn oma dat het licht van die ster nog steeds brandde. De oma werd nieuwsgierig en nam een kijkje. Tot haar schrik zag zij in de verte een wel vier metersgrote rode vuurbal, die zeker nog ruim een halfuur zichtbaar was. De buurtbewoners zagen het ook en schakelden toen de politie in.
Gewestelijke politiecommandant van Nickerie, Roberto Rakijo, geeft aan dat het een bosbrand betrof. De politie riep op gegeven moment de hulp in van een vliegtuigmaatschappij om meer duidelijkheid te verkrijgen. De politie cirkelde twee tot drie keren rond boven het gebied met het vliegtuig. Echter heeft men gewoon een bosbrand waargenomen. Inmiddels werden allerlei verklaringen voor dit mysterieuze licht gegeven. Sommigen meenden dat het een vliegtuig van de president betrof. De politie heeft ook deze verklaringen onderzocht. Slechts de verklaring van de bosbrand is overeind gebleven.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!