‘Mammoetblok’ bereikt overeenstemming over rr- en dr-positieverdeling

amammoetPartijleiders van de 7 partijen te weten de VHP, NPS, SPA, DA’91, PL, BEP en KTPI, die samen de politieke combinatie vormen die in de volksmond het ‘Mammoetblok’ wordt genoemd, hebben gisteren consensus bereikt ten aanzien van hun samenwerking op rr- en dr-niveau. De partijen hebben na onderhandeling overeenstemming bereikt over de verdeling van de 750 dr- en 106 rr-posities in de diverse districten. Dit besluit van samenwerking is een uitvloeisel van de intentieverklaring tot samenwerking op dit niveau welke deze partijen in mei van dit jaar tekenden. Het is nu een vaststaand feit dat de partijen met deze overeengekomen ‘verdeelsleutel’ de verkiezingen van mei 2015 ingaan. Alle partijleiders gaven aan zich terug te kunnen vinden in hetgeen overeengekomen is. De partijen gaan door met de besprekingen at betreft de samenwerking op DNA-niveau.
Tevens werd gisteren aangekondigd dat in de loop van volgende week de beslissing genomen zal worden omtrent de naam waarmee de partijcombinatie de verkiezingen in zal gaan in 2015. Hierbij zal gelijk het nieuwe logo voor de combinatie gepresenteerd worden. Voorzitter Chandrikapersad Santhoki van de VHP zegt dat het een naam zal zijn die goed in het gehoor zal klinken en dat de naam ‘een goede naam zal zijn die gedragen zal worden door alle partijen in de combinatie’. Santhoki gaf tot slot aan dat ‘de partijen gebleken zijn sterk genoeg te zijn om een eenheid te kunnen vormen en om hun verantwoordelijkheid te kunnen dragen’. De partijen willen volgens hem daarom ook in eenheid de samenleving leiden en niet in dominantie. Op 24 januari vindt de kick-off plaats van de gezamenlijke verkiezingscampagne van de partijcombinatie.

error: Kopiëren mag niet!