Drie mannen opgesloten in verband met de diefstal van een automotor

De autohandelaar M.H. zijn werknemer L.T. en de autohuurder H.D. op donderdag 4 december door de politie van het ressort Nieuwe-Haven aangehouden en opgesloten in verband met de diefstal van een automotor. H.D. die een vriend is van L.T. had een auto voor L.T. gehuurd bij een autoverhuurbedrijf. H.D. zegt dat hij L.T. een vriendendienst had bewezen om de auto voor hem te huren, omdat L.T. niet in het bezit is van een rijbewijs. Dat nadat hij de auto voor een week gehuurd had, gaf hij die terstond aan L.T. Deze L.T. heeft verklaard dat hij de auto in opdracht van zijn baas M.H. moest laten huren bij het autoverhuurbedrijf. Voorts dat hij de auto toen heeft afgestaan aan zijn baas M.H. Enkele dagen nadat de auto gehuurd was, werd die gesleept naar het verhuurbedrijf met de mededeling dat de auto defect was geraakt. Het verhuurbedrijf kwam erachter dat men de motor van de auto verwisseld had. Er is aangifte gedaan en het bovenstaande is aan het licht gekomen met dien verstande, dat M.H. beweert dat hij de motor voor USD 1000 gekocht heeft bij zijn werkgever L.T. De motor heeft M.H. toen overgezet in zijn voertuig. In het belang van het onderzoek is de auto van M.H. in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!