Djaienti Hindori blij met overgang Landbouwbank in Volkscredietbank

abDjaienti Hindori twee heren eruit knippenDjaienti Hindori, voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging en directeur van de Landbouwbank, zegt aan Dagblad Suriname dat zij ingenomen is met de overgang van de Landbouwbank in de Volkscredietbank. “Wij zitten al heel lang in dit traject. Het heeft te maken met het effectief maken van de banken.” Ze verduidelijkt dat het er niet om gaat dat het slecht gaat met deze banken. “We hebben hier 15 jaar intensief over gediscussieerd. Of het nu om een fusie of het privatiseren zou gaan, er moest iets gebeuren. Als bank wil je meer producten aanbieden, meer investeringen gaan plegen. De concurrentie van de 9 algemene banken is groot. Wij willen graag efficiënter gaan draaien en onze tarieven naar beneden bijstellen.” De twee banken zijn volgens Hindori gereed voor de uitdaging. Ze geeft aan dat alle richtlijnen er zijn wat betreft het toezicht van de Centrale Bank van Suriname. Ze geeft voorts aan dat alle arbeidsplaatsen van het personeel van de Landbouwbank gegarandeerd zijn. “Alle overeengekomen arbeids- en pensioenrechten blijven gehandhaafd. Het enige dat kan gebeuren, is dat men nog meer doorstroommogelijkheden krijgt vanwege het feit dat de organisatie groter wordt en hiermee ook de mogelijkheden verruimen. Er zal weinig verandering komen in de bedrijfsvoering zelf, we worden alleen een grotere economische eenheid.” Ten aanzien van haar eigen functie zegt Hindori dat zij niet op zaken vooruit wil lopen. Ze zal kijken wat op haar pad komt. Ze is er wel voorstaander van dat er één directeur is die het geheel overziet. “In de toekomst zal hier meer duidelijkheid in komen”, geeft zij aan. “In ieder geval zal dit geen breekpunt zijn.” De bankdirecteur geeft ten overvloede aan dat ‘het behoud van de positie van de directeur van de Landbouwbank geen obstakel zal vormen’ voor deze ontwikkeling. “Ik vind dit een positieve ontwikkeling en ben blij dat de knoop is doorgehakt. Ik kan mij volledig terug vinden in dit besluit”, aldus Hindori.

error: Kopiëren mag niet!