President Guyana afwezig op Unasur

Vandaag gaat de Unasur (Union of South American Nations) Summit in Equador van start. Tijdens deze topontmoeting van de lidstaten zal de president van Suriname, Desi Bouterse, zijn presidentschap van de Unasur moeten overdragen aan zijn Equadoriaanse collega. Leiders uit onder andere Argentinië, Bolivia, Brazilië, Columbia, Paraguay, Venezuela en ook Haïti zullen ook op deze summit aanwezig zijn. De Guyanese president, Donald Ramotar, zal er niet zijn vanwege de politieke onrust in zijn land welke is ontstaan nadat hij vorige maand het parlement heeft ontbonden. Dit deed Ramotar om een motie van wantrouwen door gecombineerde oppositiepartijen te vermijden, evenals een controverse over zijn gebruik van een privéjet vorige maand, dat in beslag werd genomen in Puerto Rico, nadat werd ontdekt dat er een grote hoeveelheid ‘zwarte’Amerikaanse dollars aan boord was. Tijdens de Unasur-top zal ook het nieuwe hoofdkwartier van de Unasur in Equador in gebruik worden genomen. De organisatie heeft ervoor gekozen om het hoofdkwartier naar de voormalige Argentijnse president en de eerste secretaris-generaal van de Unasur, Nestor Kirchner, te vernoemen. De Unasur, welke officieel gelanceerd is in 2008, telt momenteel 12 naties in het regionaal blok met een gezamenlijke bevolking van 400 miljoen en een economie van meer dan US$ 4 triljoen.

error: Kopiëren mag niet!