Preshand Baldew: ‘Situatie in het land ziet er niet rooskleurig uit’

BaldewPreshand Baldew, ondervoorzitter van de Jongerenraad Commewijne, geeft in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat de situatie in het land er niet rooskleurig uitziet. Dit heeft hij onlangs ook medegedeeld tijdens een VHP ressortmeeting te Marienburg. Volgens hem is er sprake van heel slecht bestuur. Daarnaast is hij van mening dat de bevolking opgezadeld zit met een regering, die alleen maar kan beloven en niets daarvan kan waarmaken. Volgens hem zou Chandrikapersad Santokhi, die nationaal alsook internationaal draagvlak geniet, de juiste persoon zijn om ons land weer tot een veilig en leefbaar Suriname te maken. Verder is hij van mening dat de minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, de mensen die al zover zijn om benoemd te worden tot rechter, juist naar huis stuurt, in plaats dat hij het tekort aan rechters oplost.
‘En waarom?? Want den mang no geers a mang. Hier zie je weer een stukje discriminatie’, merkt Baldew kritisch op. Op basis hiervan daagt hij Belfort dan ook uit om in discussie te gaan met de voorzitter van de VHP. Baldew pleit ook voor accreditatie van de diverse onderwijsinstellingen. Volgens hem moet de Anton de Kom Universiteit geaccrediteerd worden, zodat de bul die de studenten in ontvangst nemen bij hun afstuderen, wereldwijd erkend wordt. Hierdoor zal het gemakkelijker zijn voor de studenten om aansluiting te zoeken in het buitenland voor een vervolgstudie.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!