‘Minister financiën bevestigd dat regering Bouterse wanbeleid gevoerd heeft’

Asis Gajadien‘Minister financiën bevestigd dat regering Bouterse wanbeleid gevoerd heeft’. Dit zegt NF/VHP Assembleelid Asiskumar Gajadien naar aanleiding van de onlangs gedane uitspraak van minister Andy Rusland van Financiën, waarin de bewindsman stelt dat vanwege de zwakke overheidsadministratie er enorme achterstanden optreden bij de betalingen van leveranciers en aannemers die goederen en diensten hebben geleverd aan de overheid. De volksvertegenwoordiger stelt dat de minister de samenleving probeert te misleiden door zo een uitspraak te doen, omdat wij dezelfde administratie al jaren hebben gekend. ‘Toen waren deze achterstanden uit den boze’, zegt Gajadien. De minister heeft volgens hem juist een systeem geïntroduceerd waarbij bepaalde mensen beslissen wie op de lijst komt voor uitbetalingbetaling, waarbij er procent gewijs tegenprestaties geleverd moet worden. Het systeem is publiek geheim.
Gajadien merkt dat de Regering doorgaat met de populistische uitgaven als propagandistische informatie mediaprogramma’s, maar ook mega projecten om nog wat corruptieve verdiensten eruit te kunnen halen. Hij stelt dat als minister Rusland nu praat over kasstroomspanningen en dat elk dubbeltje tien keer omgekeerd moet worden alvorens het wel of niet uit gegeven wordt, duidelijk benadrukt dat het gevoerd wanbeleid wordt bevestigd. Dit is ook de reden waarom het financieel beleid door de verminderde inkomsten uit de goud en olie sector vanwege de lage wereldmarktprijzen van deze grondstoffen, in problemen is gekomen. Echter heeft hij ook mogen meemaken dat deze regering een corruptief en verspillend beleid heeft gevoerd in de tijden dat enorme inkomsten het land binnen kwamen door de hoge prijzen van deze grondstoffen. Het scheppen van veiligheden als het instellen van een spaar- en stabilisatiefonds alsmede het niet meer uitgeven dan verdiend werd zijn uitgebleven. ‘Een verspillend beleid waarbij bijvoorbeeld honderden voertuigen werden gekocht voor een bepaald ministerie of kabinet president, waarvan enkelen bij de administratie van de staat nu zelf niet bekend is waar die zich bevinden. Een verspillend beleid waarbij er diverse claims betaald diende te worden als pre-shipment programma aan SGS, miljoenen aan consultants voor de invoering van BTW, voor de bouw van bruggen etc etc’, aldus Gajadien. Verder zijn er volgens hem legio gevallen bekend waarbij er geen openbare aanbestedingen hebben plaatsgevonden en dat projekten voor het veelvoudige onderhands zijn gegund. Verspilling waarbij bouwkavels bouwrijp werden gemaakt voor 130 euro per vierkante meter stelt Gajadien vast bij het noemen van de verschillende zaken waar president Bouterse heeft bijgedragen aan verspilling en corruptie. ‘Daarom stel ik altijd vast dat president Bouterse een corruptie faciliterend beleid voert’, aldus de volksvertegenwoordiger.
FR

error: Kopiëren mag niet!