TEDx voor tweede keer in Suriname

TED is een non-profitorganisatie gewijd aan “Ideas Worth Spreading”. Deze begon in 1984 als een conferentie in Amerika voor het samenbrengen van mensen uit drie werelden: Technology , Entertainment en Design. Mensen uit deze 3 werelden met een nieuw, origineel en inspirerende uitvinding en/of idee krijgen tijdens de ‘TED events’ een platform om in een bepaald aantal minuten een “TED Talk” te houden. Sindsdien is het steeds breder is geworden. Samen met
twee jaarlijkse conferenties zoals de TED-conferentie en TEDGlobal omvat TED de bekroonde TED Talks video-site , het Open Translation Project en TED Conversations , de inspirerende TED Fellows en TEDx programma’s, en de jaarlijkse TED Prize.
TEDx werd naar Suriname gebracht door een groep toegewijde TED-fans die na het verkrijgen van licentie door Jennifer van Braam meteen enthousiast aan de slag gingen. Suriname kent nu een aardig aantal TED-fans die werden verfrist en geïnspireerd tijdens het allereerste Surinaamse TEDx Paramaribo Evenement dat gehouden werd op 18 oktober 2013. Op basis van de evaluatie en reacties van het eerste evenement kan vastgesteld worden dat de behoefte naar jaarlijks terugkerende TEDx Paramaribo evenementen in Suriname ruim aanwezig is. Het eerstvolgende TED evenement zal plaatsvinden op donderdag 11 december 2014.
TEDx Paramaribo heeft dit jaar het thema “Back to the Universe” en is opgedeeld in 3 sessies met tussendoor inspirerende muziek, zang en dans. Sessie 1 is Universal Space waarbij de deelnemers worden meegenomen op een spectaculaire reis door ruimte en tijd. De tweede sessie is Universal Strength, waarbij geleerd wordt hoe men dromen kan waarmaken of tegenspoed kan overwinnen. Leer van sprekers die hun oplossingen, hun successen en hun ervaringen omtrent de uitdagingen van het leven delen. Sessie drie gaat over Universal Law. Anonieme bedrijven en corrupte individuen verbergen hun snode activiteiten achter een waas van mysterie waardoor het vrijwel onmogelijk is hen te vervolgen of aansprakelijk te stellen. Bij TED2014, gehouden in Canada, heeft Charmian Gooch haar TED wens gedeeld: ‘weten van wie bedrijven zijn en door wie deze worden bestuurd, de wetten veranderen en een nieuw tijdperk van openheid in de zakenwereld teweeg brengen’. ‘Verwacht het onmogelijke wanneer onze sprekers hun oplossingen, voor het breken van de cyclus van corruptie en manipulatie die wereldwijd voort woekert, presenteren.’ De organisatie streeft ernaar om op 11 december een selectie van krachtige Surinaamse en internationale sprekers te presenteren.

error: Kopiëren mag niet!