Girjasing voorstander van quorumsanctie

1 Shailendra GirjasingParlementariër Sheilendra Girjasing geeft in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat de coalitie het een keertje moet leren en dat had hij al zien aankomen, dat zij niet meer steunen op de meerderheid in het parlement. ‘Men is niet in staat om quorum op te brengen, omdat men binnen de coalitie ontevreden is.’ Volgens hem worden er op deze manier signalen uitgestuurd om aan te geven dat men niet wil vergaderen. Een heel machtig wapen vindt hij de quorumsanctie van parlementariër Harish Monorath (NS). Op die manier kan de minderheid de meerderheid dwingen in een bepaalde richting. Het uiteindelijk resultaat is dat de dierenwet toch op de agenda is geplaatst. ‘En men moet niet komen kletsen met het constitutioneel hof en zaken die op dit moment niet van belang zijn’, geeft Girjasing verder aan. Op de vraag of volgens hem de verkiezingen in gevaar kunnen komen als er niet wordt vergaderd, geeft hij aan dat het slechts een fabeltje is als wordt gesteld dat de verkiezingen niet door kunnen gaan. Volgens de huidige begroting is het comptabel mogelijk om met nog eens 10 procent volgend jaar uitgaven te doen. ‘Er zijn genoeg potten waar ze het geld vandaan kunnen halen’, benadrukt de parlementariër.

“We hebben geen militaire dictatuur”

Daarnaast heeft de VHP’er kritiek op het tenue van de president. De president verscheen op 25 november 2014 in militair tenue, hetgeen volgens hem een teken dan wel waarschuwing zou moeten zijn dat hetzelfde kan gebeuren als in 1980 als men niet op de NDP stemt. Volgens hem moet daar heel goed over nagedacht worden. ‘We hebben geen militaire dictatuur, we hebben een burgerregering en de president moet zich als een burger gaan gedragen, ongeacht het feit dat hij hoofd is van de strijdkrachten’, geeft Girjasing verder aan. Overigens had de president de voorgaande jaren geen militair tenue aan en toen was hij ook opperbevelhebber van het leger.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: