Vredenburgstar profiteert van verdedigende blunders FC ADO

De Eersteklasse competitie van de Livorno Sportorganisatie (LSO) werd vrijdagavond voortgezet. De ervaren ploeg van Vredenburgstar kwam uit tegen de jonge voetballers van FC ADO. Door een drietal blunders in de verdediging gaf ADO de wedstrijd uit handen. Na 27 minuten kon good old Derrick Slagveer de score op 1-0 brengen, nadat een verdediger te lang draalde met de bal. ‘Slagie’ stal deze en schoot in. Hierna maakte aanvoerder Kevin Soekari een blunder, door vanuit een afstand een sliding uit te voeren als laatste man. Echter, toen hij bij de bal aankwam, had hij geen vaart meer om de bal weg te werken. De aanstormende Dexter Molleyneaux nam de bal mee en plaatste deze in een hoek langs doelman Shon Setrokari (2-0). De derde blunder in de eerste helft was van ADO-goalie Setrokari zelf. Een tamme afstandschot van Slagveer wilde Setrokari uit de lucht plukken, maar de bal glipte door zijn armen en belandde in het doel (3-0). In de tweed ehelft, 64ste minuut, kwam Vredenburgstar op 4-0. Een vrijetrap van Slagveer ramde de muur. De rebound werd 2x harder ingeschoten door de Guyanees Mollyneaux. In de 87ste minuut kon Justin Sowiranoe de eer redden voor ADO (4-1).
In de Tweedeklasse verpletterde Jong Jivan Jotie 2012 de jongens van Cruzeiro. Na een 4-1 ruststand verloor Cruzeiro met 6-2. Soeradj Mahadien, Amrish Mangrey (2x), Rafael Pinas (2x) en Steven Plato scoorden voor Jong Jivan Jotie 2012. Gary Sowirono pakte beide goals van Cruzeiro.