Suriname leert macro-economische stabiliteit en fiscaal beleid van Chili

“Macro-economische stabiliteit en fiscaal beleid: De Chileense ervaring” was het thema van het seminar dat gisteren is gehouden in de Ballroom van Hotel Torarica. De minister van Financiën, Andy Rusland, gaf in zijn openingstoespraak het belang aan van het seminar en zei dat wij als land voorbereid moeten zijn op de internationale schommelingen en hoe die onze nationale economie en onze interne overheidsfinanciën kunnen beïnvloeden. Volgens de minister is het belangrijke doel om van gedachten te wisselen over de macro-economische aanpassingen die lijken te werken en die oplossingsgerichte en een doeltreffend beleid vormen. Volgens de minister zullen Surinaamse instellingen moeten samenwerken om een goed beleid te ontwerpen zodat de implementatie effectief is en tot een optimaal resultaat leidt.
Het seminar werd verzorgd door een delegatie uit Chili onder leiding van mevrouw Vega. Tijdens het seminar zijn het begrotingskader, de successen en uitdagingen van Chili besproken en wat ons land eventueel uit die successen en uitdagingen kan leren. De ambassadeur van Chili, Fernando Schmidt, was heel ingenomen met de gelegenheid geboden om ervaringen op het gebied van macro-economische stabiliteit te delen met ons land. Volgens de ambassadeur worden een nieuw relatie en een nieuw perspectief ontwikkeld tussen beiden landen.
De president van de Centrale Bank van Suriname, Gilmore Hoefdraad, gaf aan dat Chili één van de meest stabiele en welvarende landen in Zuid-Amerika is waar wij als land van hun ervaringen kunnen leren. Daarnaast wordt het land ook geprezen om zijn sterk economisch beleidskader, dat de veerkracht van de economie heeft bewezen. Volgens Hoefdraad zal dit eerste gezamenlijke seminar een stuwkracht zijn op het gebied van de samenwerking tussen beide landen.

error: Kopiëren mag niet!