Breeveld: ‘We hebben een duidelijke groei meegemaakt’

Breeveld We hebben een duidelijke groei meegemaaktOp 2 december bestond de politieke Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) 15 jaren. DOE is in 1999 begonnen toen de personen, waaronder studenten, tijdens de regering Wijdenbosch in actie kwamen. Uiteindelijk kwamen een aantal progressieve Surinamers samen om de partij op te richten. De eerste voorzitter van de partij was mw. Monique Essed-Fernandes. Daarna is dhr. Martin Schalkwijk voorzitter geworden. En nu is dhr. Carl Breeveld de derde voorzitter in 15 jaar. ‘Dat geeft aan dat de partij een partij is van doorstroming. We hebben geen mensen die maar blijven aanzitten en anderen de gelegenheid niet geven om door te stromen. We willen dat er op een andere manier politiek wordt bedreven’, zegt Breeveld.
Groei van de Partij
In 2000 deed DOE voor het eerst mee aan de verkiezingen en haalde 4500 stemmen. In 2005 haalde DOE samen met UPS ongeveer 10.000 stemmen. In 2010 haalde DOE in totaal 12085 stemmen binnen. ‘We hebben een duidelijke groei meegemaakt. Dat geeft aan dat men vertrouwen heeft in de manier waarop wij politiek bedrijven. Onze benadering is altijd in het belang van Suriname. Het maakt ons niet uit wie dat belang neerzet. Als anderen dat doen, dan waarderen wij dat ook. Wij zijn een partij die de dingen die niet kloppen afwijst, denkende aan slecht leiderschap, onbehoorlijk bestuur, nepotisme, patronage en corruptie’, meent Breeveld. Bij de opening van het nieuwe jaar, met een ‘opo yari kong makandra’, is het de bedoeling van de partij om aandacht te besteden aan het jubileumjaar van da partij.
Geen massameetings
Breeveld zegt dat massameetings een vertekend beeld geven van de werkelijke situatie. Het gaat meestal om het roepen van negatieve dingen van anderen. Kennelijk genieten mensen daarvan, maar wij vinden dat dat niet de manier is. ‘Wij zijn geen partij van massameetings. Dat is niet onze benadering. Onze benadering is vaak één van ‘one on one’ in kleinere groepen. Wij willen mensen gewoon spreken, zodat zij het beleid begrijpen. Wij hebben geen massameetings gehouden. Wij hebben onze stemmen binnengehaald door gewoon zo rechtsreeks mogelijk bij de kiezers te zijn’, voegt Breeveld aan toe.

error: Kopiëren mag niet!