Bakkerij gesloten vanwege onnodige heisa

Een berichtgeving in de media dat de enige bakkerij in Tijgerkreek geplaagd zou worden door dode ratten is er de oorzaak van dat deze bakkerij haar deuren moet sluiten, omdat er geen aanloop is. Een van de personen uit Tijgerkreek, M.R., maakte contact met Dagblad Suriname en betreurt het geheel ten zeerste. Hij geeft toe dat de bakkerij bijkans drie weken geleden in opdracht van het BOG en Milieu-inspectie gesloten was. ‘Maar er zijn geen dode ratten in de bakkerij gevonden.’ Volgens M.R. is er onnodig heisa gemaakt, waardoor de eigenaar noodgedwongen zijn deuren moest sluiten. De bakkerij voldeed niet aan de standaarden van het Surinaams Bureau voor Standaarden. Na bijkans een week, toen deze zaken in orde waren gemaakt, opende de eigenaar de deuren weer voor het publiek, maar de klantenstroom bleef maar uit.
M.R. maakte zelf contact met een van de bestuursopzichters, die zich ook ter oriëntatie bevond in de bakkerij. Van dode ratten in de bakkerij was er helemaal geen sprake. M.R. zegt dat behalve vier personen, die werkzaam waren in de bakkerij, brodeloos zijn geworden, hij ook geen goedkoop brood van SRD 0,40 meer kan kopen. Voor het kopen van vers brood is hij aangewezen op een bakkerij te Groningen, tientallen kilometers verwijderd van zijn woonadres. Thans is hij aangewezen op een pak brood van SRD 4.75. ‘Dit pak heeft alleen acht broden, terwijl ik elf broden zou krijgen uit die SRD 4.75 en ik zou nog kleingeld over hebben’, aldus M.R., die hoopt dat de bakkerij weer haar deuren opent.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!