Schuldeiser laat beslag leggen op loon van Dompig

Dagblad Suriname publiceerde reeds op 15 oktober de klachten van een schuldeiser aan wie Gerold Dompig van de Commissie Ordening Goudsector (OGS) meerdere schulden moet betalen. ‘Zowel in privé als voor diensten die ik voor de OGS heb uitgevoerd. Ik heb zijn woning verbouwd en daar heeft hij mij nog steeds niet voor betaald. Hij heeft bij mij een openstaande rekening staan van SRD 130.000. Ik ben moe van het vragen naar mijn geld. Ik ben een civiele zaak tegen hem begonnen. Ik heb ook het identiteitskaartenproject voor de OGS gedaan. Ook daarvoor moet ik betaald worden. Die rekening loopt in de SRD 120.000. Ook daar heb ik een civiele rechtszaak over ingediend’, aldus de woorden van de schuldeiser. ‘Toen de woning af was, had Dompig geen geld over voor inboedel. Ik heb met een bevriende handelaar afgesproken dat hij op afbetaling zijn inboedel kon betrekken. Dompig nam heel veel spullen op rekening, maar betaalde de handelaar niet. Ik werd steeds hiervoor gebeld en heb toen de handelaar maar betaald. Die rekening van SRD 47.000 staat bij mij ook nog open.’
De schuldeiser noemde Dompig ook een wanbetaler, waartegen Dompig protest aantekende en zelfs een zaak aanhangig heeft gemaakt bij de kantonrechter. Dat kortgeding loopt nog en Dompig heeft nu zelf bij de kantonrechter uitstel gevraagd om antwoord te geven op zijn eigen vordering.
Conservatoir derdenbeslag op het loon
Inmiddels zijn de civiele vorderingen van de schuldeiser ook in behandeling genomen en is er op 12 november conservatoir derdenbelag gelegd op het loon van Gerold Dompig ten gunste van deze schuldeiser. Op 17 november werd bij schrijven van de procureur-generaal de directeur van het kabinet van de president gevraagd om onmiddellijk over te gaan tot inhouding van de verschuldigde bedragen op het loon van Gerold George Dompig, werkzaam op dat departement. Ook moet de directeur van het kabinet binnen een week na de eerste inhouding op het loon de procureur-generaal informeren omtrent de aard van de aanstelling van Dompig, het inkomen, het bedrag van de inhouding en de andere beslagen en hoogte van de inhoudingen.
De schuldeiser overlegde eerder documenten aan Dagblad Suriname waaruit blijkt dat Dompig in een notariële akte zichzelf een regeringsadviseur noemt. Het kabinet van de president bevestigde al eerder dat Dompig geen regeringsadviseur is. ‘Dompig vindt zichzelf geen wanbetaler, maar hij betaalt zijn schulden gewoon niet.’

error: Kopiëren mag niet!