De spoorbaan

Zoals gewoonlijk had ik het weer verwacht. Allerlei commentaar met betrekking tot de aan te leggen spoorbaan. Dat personen hun wensen kenbaar maken, kan ik begrijpen, maar dat het project bestempeld wordt als populistisch en onnodig vind ik een uiting van kortzichtigheid. Elke economie is afhankelijk van snelheid en betrouwbaarheid. Als ik zie hoe vaak er files staan aan de Indira Gandhiweg en hoelang mensen vaak staan te wachten op een bus die ook nog vol blijkt te zijn, dan is mijn mening dat de spoorbaan een super oplossing gaat zijn voor de vele economische problemen in dat gebied. Als de treinen dan wel trams vooral op tijd gaan rijden zodat we weten hoe laat de trein aankomt, zullen we veel kostbare tijd besparen. Als we ervan uitgaan dat tijd geld is, dan kunnen we al uitrekenen hoeveel bespaard gaat worden. Mijn advies is derhalve, niet klagen maar meedenken zal ons verder brengen. Vele voorbeelden hebben we al en dan noem ik maar de bruggen van meneer Wijdenbosch. Ik weet niet of het is opgevallen maar ik zie vaak landgenoten maar ook toeristen gewoon genieten van de omgeving van de waterkant. Zo mooi en dat maakt het voor de toerist aantrekkelijker om te komen waardoor wij verder vooruit gaan. Het stadscentrum ziet er langzaam maar zeker steeds mooier uit, maar dat zal bepaalde mensen nooit opvallen. We roepen graag dingen zonder dat we breed geïnformeerd zijn en dat is nu eenmaal een afwijking hier in het land. We kunnen toch niet wachten totdat we niet meer vooruit kunnen en dan gaan nadenken wat te doen. Regeren is vooruitzien en dat begrijpen velen kennelijk nog niet. Schreeuwers hebben we genoeg in het land maar daar komen we niet verder mee.
Het bericht omtrent de protestacties in verband met Sinterklaas wil ik ook even aanhalen. Ik ben er persoonlijk helemaal mee eens en ik zal ook aangeven waarom. Allereerst wil ik aangeven dat Nederland de slavenhandel altijd buiten de geschiedenis in Nederland heeft gelaten. In Nederland mocht het absoluut niet bekend worden. Om de mensen wel enigszins voor te bereiden op het feit dat het een keer wel bekend zou worden, heeft een slimmerik het Sinterklaasfeest bedacht. In elk geval is op een speelse manier ook steeds duidelijk gemaakt dat de blanke de baas is en de “zwarten” de slaven. Met het Sinterklaasfeest heeft men tevens op een slinkse manier aangeven dat de “zwarten” als mindere werden bestempeld. Nu de vraag waarom het niet zo ernstig wordt opgevat in het buitenland. Wel, dat is natuurlijk simpel. Daar spreekt men niet van allochtonen en autochtonen dus het verschil wordt niet duidelijk geaccentueerd.
Deze vorm van voor de gek houden is trouwens niet alleen het Sinterklaasfeest hoor, maar een andere vorm is de zogenaamde ontwikkelingshulp. Deze betiteling moet nog steeds doorgaan als te zijn geldelijke steun voor de ontwikkeling van een land en dat is absolute onzin. De ontwikkelingslanden werden en worden gebruikt om op een illegale manier de slecht draaiende sectoren in eigen land te steunen door de producten in grote hoeveelheden op te kopen en te zenden naar ontwikkelingslanden. Dan zijn ze zogenaamd geholpen en heeft Nederland dus een goede daad verricht, terwijl het niets uitmaakt of ze het daar wel kunnen gebruiken of niet. Ze hebben het niet dus moeten ze maar tevreden zijn. Zo kan ik heel lang doorgaan maar dat zal ik op dit moment niet doen.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!