BvL komt vandaag tot definitief besluit

Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren, zegt aan DBS dat na overleg besloten is om nog niet over te gaan tot uitvoer van de besluiten genomen op de vergadering van gisteren. Vandaag om 10:00 uur zal echter het definitief standpunt van de BvL worden ingenomen en vervolgens uitgevoerd. Na de vergadering van gisteren waarbij verschillende meningen waren binnen de gelederen, gingen de stemmen op om er toch nog ‘een nachtje over te slapen’. De leden hadden nog even tijd nodig om goed over zaken na te denken en het een en ander in heroverweging te nemen. “Het geeft allemaal aan dat er nogal wat beroering is onder de leden van de BvL”, zegt Valies. “De leraren zijn zonder meer ontstemd over het feit dat hun herwaardering nog niet geëffectueerd is. Het is nu van belang dat als er een definitief besluit genomen wordt, alle leden van de BvL als een zo groot mogelijke eenheid optreden.” Valies geeft nog aan dat de welwillendheid van president Desi Bouterse om over de kwestie te onderhandelen, wel degelijk bij de overwegingen is meegenomen.

error: Kopiëren mag niet!