Bouva hoopt op opschorting acties BvL

Parlementslid Melvin Bouva geeft aan dat hij als voorzitter van de vaste commissie van onderwijs, de kwestie van de BvL nauwlettend heeft gevolgd. Hij zegt te hopen dat de leerkrachten op basis van de getoonde wil van de overheid, en met name president Desi Bouterse, om te onderhandelen, het feit dat het parlement voor positieverbetering van de leerkrachten is zijn en in het belang van het onderwijs, de BvL de beslissing zal nemen om de staking op te schorten. Dit, tenminste als men geen andere bedoeling heeft dan inderdaad het belang van de leerkrachten.” De leerkrachten zouden volgens Bouva geen andere optie hebben dan terug te gaan naar het werk (de school) en de president de ruimte te geven om te werken aan een oplossing, terwijl men in overleg blijft met elkaar. Op dit moment is men volgens Bouva, vanuit de regering en de overstijgende ministeries van Binnenlandse Zaken en Onderwijs en Volksontwikkeling, op het hoogste niveau bezig te kijken naar de wensen van de leerkrachten.
Jammer dat leerkrachten niet in dialoog blijven
“Er zijn afspraken gemaakt over de verschillende opties. Zaken moeten goed bestudeerd worden en de specifieke behoeften moeten bekeken worden.” Daarom vindt Bouva het ‘op z’n minst vreemd maar ook jammer’ dat de BvL ervoor kiest om niet in dialoog te blijven, maar op straat te gaan. “De BvL wenst geen gebruik te maken van het ‘open oor’ van de regering”, concludeert de vaste commissievoorzitter. Bouva zegt voorts dat hij er niet van op de hoogte is hoe lang de kwestie van de BvL precies speelt, maar wat hij wel weet, is dat men de zaak de afgelopen tijd wel intensief bezig is te bekijken. Dit zou volgens hem voldoende moeten zijn om een ‘constructieve en geen destructieve’ opstelling te hebben vooral vanwege het lot van de studenten in deze. “Ik ondersteun positieverbetering en ben van mening dat de leerkrachten zo goed mogelijk gecompenseerd moeten worden en in hun werk ondersteuning moeten genieten. Met deze staking heeft de BvL echter bewezen de weg van de minste weerstand en meeste schade te willen kiezen”, aldus Bouva. Het handelen op deze manier noemt hij ‘onbetrouwbaar’.

error: Kopiëren mag niet!