Bond Esther Stichting diep teleurgesteld in Sozavo-minister

Bond1De bond van de Esther Stichting is diep teleurgesteld in de werkwijze van minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Ontevreden personeelsleden van de Esther Stichting hebben het werk vorig week neergelegd. De personeelsleden zijn moe van de gang van zaken binnen de stichting en dat de regering tot heden niet voor een adequate oplossing heeft gezorgd. Bondsvoorzitter Murwin Leeflang zegt aan Dagblad Suriname dat de bewindsvrouw tot op heden niets van zich heeft laten horen over de problemen die de bond eerder onder haar aandacht heeft gebracht. Ondanks eerdere afspraken en een eerdere schrijven blijkt het gewenste resultaat nog steeds te zijn uitgebleven. De vakbondsman zegt dat Amafo eerder een commissie heeft geïnstalleerd die de problemen binnen de stichting in kaart moest brengen. Nadat degelijk onderzoek was verricht, is het inventarisatierapport uiteindelijk aan een kant gezet. ‘Het is gewoonweg een dodelijk ding geworden’, benadrukt Leeflang. De bondsvoorzitter weet dat het inventarisatierapport duidelijk heeft aangetoond dat het helemaal niet goed gaat met de stichting.
Eén van de voornaamste problemen is het niet hebben van een directeur. Volgens Leeflang kunnen de personeelsleden nergens terecht als een probleem zich mocht voordoen. De Esther Stichting zit bijkans 1½ jaar zonder een leiding, heeft daarnaast een flink personeelstekort, waardoor het werk steeds zwaarder wordt. De Sozavo–minister heeft wel ervoor gezorgd dat er personeel is aangevuld op de medische afdeling, maar de schoonmaakafdeling en de beveiliging zijn tot nu toe verwaarloosd gebleven. Ook zijn er zaken als ontevredenheid in de centrale keuken van de stichting.
Leeflang zegt dat de problemen nu onhoudbaar zijn en dringend aandacht nodig hebben. ‘Het liefst zou de minister gisteren dan vandaag moeten reageren.’ Echter was de laatste correspondentie met Amafo drie tot vier weken terug. De bond heeft ook getracht om een telefonisch gesprek te voeren, maar door de secretaresse van de bewindsvrouw werd steeds medegedeeld dat de minister het te druk had. Volgens de stakende werknemers heeft de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Alice Amafo, vaker werkbezoeken gebracht aan de stichting, maar ze vragen zich af waarom het zo lang duurt om tot een oplossing te geraken. ‘Sang hebi so gi a minister fu yepi unu. Unu weri keba. Solanga wan oplossing no kon, wi e go doro nanga a actie, so wawang, wan oplossing kan kon’, gilden de ontevreden personeelsleden.
FR

error: Kopiëren mag niet!