Asabina daagt With uit om zijn Nederlandse nationaliteit in te leveren

Indien Julian With het daadwerkelijk meent met de marrongroep zoals hij het pretendeert, daag ik hem uit om zijn Nederlandse nationaliteit in te leveren voor de Surinaamse nationaliteit en vervolgens een politieke partij op te richten en zich kandidaat te stellen om mee te doen met de verkiezingen, die over enkele maanden plaatsvinden, geeft BEP-assembleelid Ronny Asabina kordaat te kennen in gesprek met Dagblad Suriname. ‘Want door de marrons op te roepen om niet naar de stembus te gaan, doet hij de democratie geweld aan.’ Integendeel zou With de democratische spelregels moeten toepassen om daadwerkelijk voor de marrons op te komen. ‘Indien hij zichzelf de Messias, Robinhood en verlosser van de marrons voelt, moet hij zijn Nederlandse nationaliteit inleveren.’ With riep bij een lezing zondag de marrons op om niet op de NDP te stemmen.
With doet aan zelfverheerlijking en zoekt sensatie
‘Julian With doet aan zelfverheerlijking en zoekt sensatie. Ik heb geen enkele boodschap aan zijn zaken’, zegt Asabina. Onlangs heeft psycholoog Julian With de marrongemeenschap opgeroepen niet naar de stembus te gaan. Ook heeft hij er niet voor geschroomd de politici van marron afkomst te bekritiseren. Asabina zou zich volgens With bezig moeten houden met de ontwikkeling van de groep in plaats van het willen uitroeien van homo’s. ‘Ik heb me georiënteerd en de seksuele geaardheid besproken’, weerspreekt Asabina.
Doel bereiken over je schouder heen
Asabina zegt onomwonden dat With er alles aan doet om in de picture te blijven door prominente politici te bespreken. Dergelijke gedragingen siert een psycholoog helemaal niet. Op oneigenlijke wijze maakt hij gebruik van zijn specialiteit, zegt Asabina. Volgens de politicus heeft With geen issue om te bespreken. Over de ruggen van politici van marron afkomst probeert hij zich staande te houden. ‘Hij probeert zijn doel te bereiken over de schouders van de politici.’ Volgens Asabina zou With er goed aan doen door vanaf de basis te beginnen om goede diensten te bewijzen aan land en volk.

With zou zich moeten schamen

In feite zou With zich moeten schamen, vindt Asabina. Want vlak voor de verkiezingen in 2010 had hij dezelfde grap uitgehaald door enkele maanden voor de verkiezingen aan de marrongroep voor te houden niet naar de stembus te gaan. Maar deze boodschap is totaal in de wind geslagen door de doelgroep.

Waarom bekritiseert With Nederland niet

Asabina vraagt zich ook af waarom With, die Nederlander is, niet de Nederlandse politici bespreekt en extreme standpunten inneemt, zoals de Nederlandse politicus Geert Wilders dat doet. ‘Alleen in Suriname kan hij zich voordoen als de Messias, de Robinhood en de verlosser van de marrons. Laat hij de Nederlandse politici, het Koninklijk Huis of Maxima gaan bespreken. Dan ga ik zien of hij niet met de meeste spoed eruit wordt gegooid met zijn Nederlandse nationaliteit.’

Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!