Tien jaar jeugdparticipatie: ‘Blijven bouwen naar een betere natie’

9e Nationaal Jeugdcongres.1
9e Nationaal Jeugdcongres.2
9e Nationaal Jeugdcongres.3In het gebouw van het Surinaams Olympisch Comité is het 9de Nationaal Jeugdcongres gehouden. Het Nationaal Jeugdcongres in Paramaribo is een uitvloeisel van de regionale minicongressen die gedurende afgelopen maanden in de verschillende districten zijn gehouden. Tijdens het Nationaal Jeugdcongres zijn er verschillende presentaties van de vertegenwoordigers van de verschillende districten en vertegenwoordigers van de verschillende ministeries gehouden ten aanzien van het jongerenbeleid.
De eerste voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement, Melvin Bouva, die aanzat in de periode 2004, sprak de jongeren toe en riep hen op om te werken aan het versterken van hun positie bij wet. Hij gaf verder aan een oor en mond voor hun te zijn als het gaat om het vaststellen van een jeugdinstituut met sterke bevoegdheden en betere relatiemogelijkheden tussen de verschillende ministeries. ‘Er zullen uitdagingen zijn en er zijn ook uitdagingen maar we moeten elkaar bemoedigen om het werk voort te zetten’, aldus Bouva.
De first lady, Ingrid Bouterse, die de president vertegenwoordigde, gaf aan blij te zijn met het congres en sprak de hoop uit dat dit soort evenementen leiden tot een daadwerkelijk betekenisvolle en kwalitatieve participatie van jongeren in het ontwikkelingsproces van ons land. Verder gaf zij aan dat het vraagstuk van jongerenparticipatie tot een prioriteitsvraagstuk gemaakt moet worden. Volgens de first lady verspeelt een Staat haar toekomst als zij niet investeert in de jeugd en zonder de jongeren is er geen sprake van ontwikkeling, want jongeren vormen de bouwstenen van ontwikkeling. De first lady kondigde de opening van het congres en gaf aan dat het niet moet blijven bij het congres, maar dat jongeren moeten blijven participeren.

error: Kopiëren mag niet!