Winkeldief zegt na diefstal beroofd te zijn

Een winkelier aan de Brownsweg heeft donderdagmiddag in samenwerking met omstanders een dief aangehouden en overgedragen aan de politie van Brokopondo. Na de melding is de politie daar naar toe uitgerukt en bleek dat omstreeks 15.15 de verdachte G.R.A. alias Mano in de winkel was geweest. Op een onbewaakt moment heeft hij twee pakken zoutvlees en twee pakken varkensstaart gepakt uit de winkel gerend. De winkelier kon hem niet gelijk achterna, omdat hij alleen in de winkel was. Zijn vrouw was bezig met de baby. Hij heeft het gelaten voor wat het was, maar had ondertussen de politie wel op de hoogte gesteld. Rond 16.30 uur had de verdachte zich intussen al verkleed, maar werd desondanks herkend door een paar kinderen van de buurt. De kinderen hebben de winkelier erop geattendeerd die op zijn beurt samen met omstanders de verdachte staande heeft gehouden totdat de politie arriveerde. Inspecteur Rieknath Kalloe van Brokopondo geeft aan dat de verdachte de diefstal volmondig heeft bekend. De verdachte verklaarde dat hij honger had. De buit is niet achterhaald. Hierop verklaarde Mano dat hij beroofd is door twee mannen op een bromfiets die ervandoor zijn gegaan met het vlees. De politie heeft de antecedenten van de verdachte nagetrokken en het blijkt dat de verdachte reeds zeven keren is veroordeeld voor diefstallen. Deze verdachte zit nog in zijn proeftijd. Merkwaardig is dat Mano voor het laatst in februari veroordeeld is tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. Bij herhaling van hetzelfde feit binnen die proeftijd kan de rechter beslissen dat de veroordeelde ook het voorwaardelijk deel moet uitzitten. Uit het onderzoek blijkt dat de verdachte een security guard is en de wacht houdt bij een mast van een telecombedrijf op de weg naar Atjoni. Hangende het onderzoek blijft Mano in de bak.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!