‘Tribute to Eddy Wilson’ gaat gewoon door vanavond

1 Tribute to Eddy Wilson gaat gewoon doorHet bodybuildingevenement ‘Tribute to Eddy Wilson’ vanavond in de Congreshal gaat gewoon door. Daarvoor heeft het bestuur Winston Wielson alle voorwerk al gedaan. Dit is gisteren medegedeeld op een persconferentie. Het bestuur Wielson heeft het maandenlange dispuut bij de Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB) verloren van het bestuur Manav Kanhai. De rechter in kort geding besliste dat het bestuur Kanhai het rechtmatig bestuur is. ‘Ik vind het jammer dat de zaak zo is verlopen. Ik leg me neer bij het besluit, maar ik vind het lastig want ik weet wat mijn potentie is en wat ik voor deze sport kan betekenen.’ Wanneer er hoger beroep aangetekend zal worden, kon Wielson niet precies aangeven, daar zijn raadsman is van mening dat veel zaken een rol spelen en die zaken eerst in orde gebracht moeten worden.
Op de persconferentie gistermiddag werd ondanks het vonnis van de rechter om zulks niet te doen, toch de naam van SBWB gebruikt door de groep Wielson, waarmee men een dwangsom van SRD 1.000 riskeert. Hiervoor hebben ze een maas gevonden in het vonnis. Het vonnis zegt namelijk dat Winston Wielson, Benito Resida en Stuart Codrington zich niet mogen uitgeven als te zijn het bestuur van de SBWB. ‘Maar de groep Wielson bestaat uit 9 bestuursleden, dus konden de andere 6 wel een laatste keer de naam van de SBWB gebruiken.’ Wielson zegt dat hij geprobeerd heeft met het bestuur Kanhai samen te werken, maar dat het op niets is uitgelopen.
De wedstrijden van vanavond worden geen nationale kampioenschappen, dus de winnaar van de A-klasse is ook geen Mr. Suriname. Er wordt gewoon gestreden in alle drie klassen. Daarnaast zijn er ook fitnesswedstrijden, een unicum in Suriname. Hier zullen Mr. Physique en Miss Bikini gekozen worden. Wielson geeft aan dat er 8 dames al een tijdje in training zijn voor het Miss Bikini-contest. Wielson wenst alle atleten succes toe en vraagt ze hun beste beentje voor te zetten.

error: Kopiëren mag niet!