Scholieren raken achter door protestacties BvL

De directeur van Havo II, Robby Rambali, zegt dat hij hoopt dat de Bond van Leraren (BvL) deze week nog de acties moet opschorten. “Als de protestacties zo doorgaan, zal het moeilijk zijn om de achterstand van de lessen in te lopen”, benadrukt Rambali. “Als het te lang duurt, heb je een groot probleem, want dan moet je de schoolonderzoeken (SO’s) gaan verschuiven, een andere roosterindeling gaan maken en extra lessen gaan verzorgen. Het gaat niet zo goed met de school.” Een deel van de leraren was gisteren wel aanwezig en heeft normaal lessen verzorgd. Een groot deel heeft gestaakt en zet de acties voort, aldus directeur Rambali.
Naast de SO’s zullen ook de repetitierondes in gedrang komen. De eerste ronde begint in december (voor de kerstvakantie) en gaat na de kerstvakantie door. Dat kan nog ingehaald worden, vindt Rambali. Maar bij hem gaat het meer om de SO’s die in gedrang komen. “Alles stagneert, ook de repetitierondes. Ik hoop dat beide partijen, de Staat en BvL, samen om de tafel gaan om zo snel mogelijk tot een oplossing te geraken’, zegt Rambali tot slot. Dagblad Suriname heeft enkele scholen gecontacteerd en heeft kunnen vernemen dat niet alle leraren gehoor geven aan de oproep van BvL om tot kwart over negen (eerste pauze) les te geven. ‘Wij willen dat er een resultaat op tafel komt en zolang dat uitblijft, zullen wij staken’, aldus bondsvoorzitter Valies eerder aan Dagblad Suriname. Een deel van de leerkrachten volgt de instructie van de bondsvoorzitter en het andere deel werkt normaal door. Dit actiemodel blijft gehandhaafd totdat er een oplossing komt.

Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!