Politie Marienburg lost diefstal op

Na intensief onderzoek en speurwerk heeft de politie van Marienburg een diefstalzaak opgelost. De politie heeft de 35-jarige verdachte P.D. in verband hiermee op donderdag 27 november aangehouden en in verzekering gesteld. Op vrijdag 7 november deed een man aangifte ter zake diefstal van SRD 10.000. Volgens de aangever had hij zijn spaargeld thuis bewaard. Hij woont samen met zijn zoon, schoonzoon en dochter in het huis. Na de verdwijning is de benadeelde bij een ‘bonuman’ geweest zodat hij kon worden geïnformeerd wie eventueel het geld zou hebben weggemaakt. Volgens de ‘bonuman’ werd de zoon als dader aangewezen. Het opmerkelijk van het verhaal is dat ook de zoon aangifte van diefstal heeft gedaan. Hij vermist sieraden met een waarde van ruim SRD 500. Merkwaardig is dat de schoonzoon een nieuwe bromfiets heeft gekocht; echter kon hij niet verklaren waar hij het geld hiervoor vandaan had gehaald. De politie heeft tijdens het onderzoek de schoonzoon P.D. aangehouden, omdat men de gestolen sieraden op hem heeft aangetroffen. Het heeft ruim 20 dagen geduurd om de verdachte zo ver te krijgen dat hij zijn daad heeft bekend. De verdachte heeft uiteindelijk wel toegegeven dat hij het geld van zijn schoonvader heeft ontvreemd. Met het gestolen geld heeft hij een brommer aangeschaft. Hangende het verdere onderzoek blijft P.D. in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!