Inbraakverdachte wil vrij zijn voor kerst

De verdachte Clifton L. vroeg gisteren aan kantonrechter Alida Johanns om hem voor de komende kerstdagen naar huis te sturen, omdat hij dit samen met zijn familie wil vieren. Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van tien maanden, waarvan vier voorwaardelijk, voorgesteld. De verdachte zou op 5 september hebben ingebroken in een loods van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en heeft hierbij twee lasmachines en een grinder meegenomen. Volgens de verdachte liep hij die bewuste dag langs en zag de spullen op de locatie staan. Hij forceerde hierna een raam en verschafte zich toegang tot de loods. Echter werd hij uiteindelijk toch in de kraag gevat toen de politie een tip kreeg dat iemand de gestolen spullen had doorverkocht.
Openbare aanklager Rayshree Koendan vond het een kwalijke zaak dat de verdachte spullen uit een ziekenhuis had weggenomen. Vooral gezien het feit dat hij een recidivist is en zich meerdere malen schuldig heeft gemaakt aan diefstal. De raadsvrouw van de verdachte vroeg de magistraat rekening met Clifton te houden, omdat zijn handelen door drugsgebruik zou zijn veroorzaakt. De verdachte is reeds enkele jaren verslaafd aan drugs en wil eindelijk verbetering aan zijn leven brengen. Op 9 december komt er uitspraak.
FR

error: Kopiëren mag niet!