GreenDot doet intrede in Surinaamse digitale televisiewereld

Green Dot Digital Television
FrontfotoHet bedrijf GreenDot komt met een nieuw systeem van digitale televisie. De methode waarmee dit nieuwe bedrijf werkt, verschilt van die welke nu al wordt aangeboden. Fardien Pierkhan, directeur van GreenDot, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat het systeem ‘volledig IHS’ is. Bij GreenDot is er geen enkele internetaansluiting of schotel nodig om digitale beelden thuis te ontvangen. ‘Veel mensen hebben al een bestaande antenne op hun dak en wanneer onze installatie komt, gaan wij dezelfde antenne gebruiken. Mocht het zijn dat die antenne niet werkt, dan gaan wij ons eigen antenne installeren’, geeft de GreenDot-topman aan.
Pierkhan vertelt dat het systeem hetzelfde is zoals gebruikelijk bij het ‘analoog’ systeem, alleen is het beeld beter en schoner. Op de vraag wat het verschil zal zijn met wat lokaal al bekend is als digitale tv, geeft Pierkhan met zekerheid aan dat de beeldkwaliteit dat lokaal bekend staat, het minimale is wat GreenDot zal aanbieden. De tarieven voor zo’n digitale aansluiting zijn op dit moment nog niet definitief bekend. Middels diverse media en op de GreenDot-website zullen de verschillende maandelijkse tarieven worden bekendgemaakt. GreenDot staat ook op de Jaarbeurs 2014 en hier kan men zich al registreren. “Het enige wat ik u kan meegeven over het bedrag, is dat wij op de hoogte zijn van wat er zich voordoet op de markt en wij er zijn om te concurreren”, zegt directeur Pierkhan. GreenDot biedt in het begin 60 kanalen aan. Ze streeft ernaar om meer pakketten en stations in de toekomst aan te bieden.

error: Kopiëren mag niet!