Citizen’s report van belang om diverse milieuaspecten aan te kaarten

Citizen’s report van belang om diverse milieuaspecten aan te kaarten 1
Citizen’s report van belang om diverse milieuaspecten aan te kaarten 2De laatste openbare discussie van Stichting Projekta in verband met de democratiemaand zit erop. Op donderdag werd er gediscussieerd over democratie en milieu. Het thema voor deze avond was dan ook ‘Democratie & Milieu: naar een Citizen’s Report voor Suriname’. Naast de discussie werd ook de ‘State of our Democracy’ nieuwsbrief gepresenteerd en vond de lancering plaats van ‘Weet wat je zegt’. Het laatste biedt de mogelijkheid om gratis basistrainingen in gender awareness en corruptiepreventie voor politieke partijen te volgen. De lezing voor de avond werd verzorgd door Monique Pool, voorzitter van de Green Heritage Fund Suriname. De stichting heeft tot doel Suriname bewust te maken van de schoonheid van de natuur en het lot van dieren en ook om aandacht te vragen voor de verbetering van het milieu in Suriname.
Pool gaf tijdens de presentatie middels een zogenoemde Mohawk Thanksgiving Prayer de stand van zaken aan voor wat betreft het milieu. In dit geval kan onder andere gedacht worden aan de bomen, planten, de mens en de diverse dieren. De stichting is van plan om 3 publieke debatten te organiseren, waarbij actieve politici uitgenodigd zullen worden om over het milieu te praten. Op basis daarvan zal er een citizen’s report opgesteld worden. Er zullen dan voorstellen over het milieu gedaan worden aan onder andere de politieke partijen en het nieuw kabinet dat zich zal aandienen na de verkiezingen van 25 mei 2015. De stichting zal ook hierna de diverse milieuaspecten blijven monitoren. De aandacht zal daarbij vooral besteed worden aan de aspecten die prioriteit genieten.

Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!