BvL naar president voor oplossing

BVL naar President voor oplossingDe leerkrachten van de verschillende vos-scholen die in actie zijn, hebben zich gister samen met bondsvoorzitter Wilgo Valies van de Bond van Leraren (BvL) begeven naar het kabinet van de president. Dit hebben zij gedaan in de hoop dat president Delano Bouterse verbetering kan brengen in de kwestie die zich al twee jaren afspeelt.
Volgens Valies stelt de bond en het lerarenkorps alle vertrouwen in het besluit welke de president op de meest kort mogelijke termijn zal nemen, zodat het onderwijsproces weer genormaliseerd kan worden. ‘De president heeft ons met het nodige respect ontvangen en aangegeven alles in het werk te zullen stellen om tot een oplossing te geraken. Hij verwacht ook dat de leraren op hun beurt het werk weer spoedig zullen hervatten. Wij hebben precies aangegeven waar de schoen wringt. Afhankelijk van de beslissing die van uit het kabinet van de president genomen wordt, zullen wij bepalen of de acties worden opgeschort of zullen worden voortgezet’, aldus Valies.
‘Het actiemodel, waarbij de leraren tot 9.15 uur lessen verzorgen, blijven wij hanteren in de hoop dat er in het weekend of maandag al een besluit op tafel komt van waaruit wij onze verdere strategie kunnen bepalen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze president zaken op een juiste wijze zal aanpakken’, aldus bondsvoorzitter Valies.

error: Kopiëren mag niet!