Bedrijven gehuldigd voor uitzonderlijke exportcijfers

Vp Robert Ameerali overhandigt een award aan directeur Rene Kruijt van de Surinaamse Brouwerij (foto: Kevin Ngadimin)
Vp Robert Ameerali overhandigt een award aan directeur Rene Kruijt van de Surinaamse Brouwerij (foto: Kevin Ngadimin)
Donderdag werd de 17de Jaarbeurs in Suriname door vicepresident (vp) Robert Ameerali voor geopend verklaard. Er doen maar liefst 170 bedrijven mee aan Jaarbeurs 2014. Henk Naarendorp, voorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), zei in zijn openingswoord dat de KKF-hal en het terrein alwaar de beurs traditiegetrouw gehouden wordt, een nieuwe aankleding hebben ondergaan, omdat de kamer van mening is dat de jaarbeurs hiermee naar een hoger niveau getild wordt. Voordat Ameerali de beurs officieel voor geopend verklaarde, werd eerst een 9-tal bedrijven gehuldigd voor uitzonderlijke exportcijfers in de afgelopen periode. Enkele van deze bedrijven zijn CIC, Sail en de Surinaamse Brouwerij. Naarendorp gaf aan dat de export voor Suriname bijzonder belangrijk is en dat bedrijven met zulke uitzonderlijke prestaties gestimuleerd moeten worden. Deze bedrijven uit verschillende sectoren zouden met betreffende ministeries om de tafel moeten gaan zitten om na te gaan hoe dit het beste zou kunnen.
Naarendorp maakte van de gelegenheid gebruik om enkele ‘schoonheidfoutjes’ van de regering aan te halen en noemde daarbij onder andere het ad hoc aankondigen van vrije dagen en de bouw van een spoorlijn van Euro 130 miljoen zonder gedegen overleg met het bedrijfsleven en andere actoren. Ameerali reageerde in zijn speech hierop door te stellen dat het bedrijfsleven ‘dramatisch’ reageert op aangekondigde vrije dagen. Ameerali legde uit dat het volgens ingecalculeerde berekeningen vanuit de overheid niet blijkt dat bedrijven door een vrije dag gelijk verliezen van 42 miljoen lijden zoals aangegeven door sommigen.
De jaarbeurs is volgens Ameerali “het moment waarop het bedrijfsleven zijn kunnen toont”. Ook de overheid is vertegenwoordigd op de beurs. Beursbezoekers kunnen bij de overheidsstand onder andere terecht voor informatie over de 3 nieuwe sociale wetten.

error: Kopiëren mag niet!