Theo Vishnudatt: ‘Protestacties BvL zeer onverstandig’

De leerkrachten aangesloten bij de Bond van Leraren protesteren voor betere positionering en financiële herwaardering. Middels deze protestacties uiten zij hun ontevredenheid over de houding van de regering naar hen toe, zegt bondsvoorzitter WilgoValies aan Dagblad Suriname. De assembleecommissie voor onderwijs wil zich nog niet inmengen in deze kwestie, vertelt commissielid Theo Vishnudatt. “Dat de regering nog steeds niet met een formele overeenkomst is gekomen voor de bond over de financiële herwaardering, wil toch niet zeggen dat BvL meteen het uiterste middel moet grijpen en de studenten duperen. Dit doen wij toch niet.” Deze stap van de BvL vindt Vishnudatt zeer onverstandig. ‘Wij zijn de wetgevende macht en op dit moment ligt deze kwestie bij de uitvoerende macht. Pas wanneer zaken in een impasse geraken, komen wij in beeld. Ik vindt dat de bond zijn verantwoordelijkheid moet kennen en niet meteen moet grijpen naar het uiterste middel’, aldus DNA-lid Vishnudatt aan Dagblad Suriname. “Op dit moment hebben wij als commissie helemaal niets besloten. De assembleecommissie voor Onderwijs heeft niet de indruk dat zaken in een impasse zijn geraakt”, meent Vishnudatt. Het is de raadadviseurs afgelopen week niet gelukt om tot een overeenstemming te komen. Het is tot nog toe onduidelijk of de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Ashwin Adhin, heeft getracht om in overleg te treden met de bond.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!