Santokhi: ‘Eerste combinatiemassameeting gepland voor 24 januari 2015’

Santokhi op VHP Ressortraad meeting1
Santokhi op VHP Ressortraad meeting2Tijdens een drukbezochte ressortraadsvergadering van de VHP op woensdag te Marienburg in het district Commewijne, hield Chandrikapersad Santokhi de aanwezigen voor dat de eerste combinatiemassameeting van de samenwerkende partijen is gepland voor 24 januari 2015. In gesprek met Dagblad Suriname geeft de VHP-topman aan dat de gesprekken wat betreft de posities op regionaal niveau afgerond zijn. De samenwerkende partijen hebben de opdracht om dit mee te nemen naar de interne structuren en in de loop van de komende week zal verder onderhandeld worden. De SPA en de DA91 hebben eerder al te kennen gegeven dat ze niet tevreden zijn met de verkregen posities op regionaal niveau. Als reactie hierop geeft Santokhi aan dat het in deze niet meer gaat om een combinatie van 4 partijen, maar een combinatie van 7 partijen. “Dat wil zeggen dat partijen bereid moeten zijn om in te leveren.” Het gaat in deze om een samenwerking op basis van good partnership. “Soms moet je partijen ook zichtbaar maken, het is een kwestie van wijsheid, de onderhandelingswil en de wil om achter de grote doelen te staan waar deze combinatie voor gaat”, geeft hij verder aan. Hij verwacht dat de gesprekken wat betreft de samenwerking op regionaal niveau eind november afgerond zullen zijn en dan zal men starten met de onderhandelingen op het niveau van De Nationale Assemblee.
Naam en logo moeten nog besproken worden
Op zaterdag 29 november komen de samenwerkende partijen bijeen om te praten over de naam en het logo van de combinatie. Op de vraag of de VHP net als de andere politieke partijen ex- jeugdparlementariërs als Dhiradj Soekhai zal plaatsen op de DNA-kandidatenlijst, geeft Santhoki zeer diplomatisch aan dat er wordt gewerkt aan een mix, een gebalanceerd team dat bestaat uit vrouwen, jongeren maar ook oudere personen uit de partij. De partij heeft heel vroeg profielen ontwikkeld waaraan kandidaten moeten voldoen. De personen moeten onder andere een afspiegeling vormen van de samenleving, ze moeten draagvlak hebben en loyaal zijn. Het plaatsen van personen op de DNA-kandidatenlijst zal uiteindelijk afhangen van het aantal posities dat de partij toebedeeld krijgt. Uiteindelijk gaan alle partijen voor het behalen van de maximale winst op 25 mei 2015.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!