Niet alle leerkrachten staken

Niet alle leerkrachten stakenDe Bond van Leraren (BvL) is sinds afgelopen woensdag in actie. Dagblad Suriname heeft enkele indrukken vastgelegd op verschillende vos-scholen waar de leerkrachten in actie zijn. Op enkele scholen waren er wel leerkrachten aanwezig die lessen verzorgden aan studenten en bij andere weer niet. De Bond van Leraren (BvL) heeft leerkrachten opgeroepen om tot 09.15 uur lessen te verzorgen en zich daarna aan te melden bij het bondsgebouw. Leerkrachten aangesloten bij de bond vinden dat zij beter gewaardeerd moeten worden. Zij hebben gehoor gegeven aan de oproep en zijn conform het afgesproken actiemodel gestopt met het lesgeven.
Enkele studenten gaven aan de docenten te kunnen begrijpen, maar dat zij wel de dupe van de staking worden. ‘Wij studenten hebben ook rechten en zien graag dat er een definitieve oplossing komt in het geheel zodat wij er niet verder onder lijden. Wij hebben nog repetities om te maken, cijfers van de vorige repetitieperioden die wij nog moeten krijgen en kijken uit naar onze cijfers om ons zo verder voor te bereiden op de volgende repetities. Wij raken dan ook achter met de stof’, aldus enkele studenten. Studenten die nog lessen verzorgd krijgen, vinden het best een kwalijke zaak voor hen die geen lessen verzorgd krijgen.
Een docent die een examenklas onder zich geeft, geeft aan haar lessen wel te blijven verzorgen. Ze geeft aan dat haar vak vrij zwaar is en opgelopen achterstanden moeilijk in te halen zullen zijn. “Ik vecht al 3 jaren met deze leerlingen en nu ga ik echt geen achterstand opbouwen, zodat deze kinderen straks hun schooljaar missen”, was het resolute antwoord van de plichtsgetrouwe opvoeder.

error: Kopiëren mag niet!