Jarige Pahlad: ‘Op 25 mei draag ik het roer officieel over aan de jongeren’

Jarige Charles Pahlad.2MC/NDP-assembleelid Charles Pahlad zegt dat hij op de dag van de verkiezingen van 2015 officieel het roer zal overdragen aan de jongeren, die ook hun intrede in de politiek willen doen. De volksvertegenwoordiger vierde gisteren zijn 72ste verjaardag. Pahlad zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat hij tevreden terugkijkt naar de afgelopen jaren als politicus. De laatste tijd is hij echter weinig zichtbaar op het veld, omdat hij bezig is af te bouwen. Hij geeft wel één tip mee aan de jongeren, namelijk dat hardwerkende partijleden altijd vijanden zullen hebben. Deze vijanden zijn volgens de politicus juist de mensen die nooit iets voor de partij hebben gedaan. ‘Het zijn de luilakken!’, benadrukt de NDP’er. Dit is waarom hij ook geen contact meer heeft met leden van zijn partij, De Nationale Democratische Partij (NDP). Pahlad benadrukt dat hij nog wel goed contact heeft met president Desi Bouterse. De volksvertegenwoordiger adviseert andere ‘oude politici’ om ook zijn voorbeeld te volgen. Zo kunnen zij, indien nodig, wel adviezen aan deze jongeren geven. Het ligt uiteindelijk aan deze jongelui of zij het advies willen opvolgen of niet. Het laatste wat hij als DNA-lid wil doen, is zijn zittingsperiode goed afronden.
Pahlad zegt dat hij flink wat drukte in zijn politieke carrière heeft gezien. Dit was voornamelijk de reden waarom hij de laatste tijd weinig op pad gaat en meer thuis blijft om meer tijd met zijn familie door te brengen. ‘Mijn politieke carrière heeft voor behoorlijk wat verwaarlozing gezorgd’, benadrukt het assembleelid. Hij is nu druk bezig alle schade in te halen door zijn kinderen en kleinkinderen flink te verwennen, zoals een vader en grootvader dat behoort te doen. Het voordeel van zijn hoge leeftijd is dat hij aardig thuis kan uitrusten en flink kan eten. Daarnaast weet hij dat hij door niemand negatief besproken kan worden. Zijn jaardag heeft hij daarom rustig thuis met zijn familie gevierd. De bijbehorende felicitaties van vrienden ontbraken niet.
FR

error: Kopiëren mag niet!