Geen overstap Frans Wadena naar Abop

Frans Wadena is niet overgelopen van de BEP naar Abop. Berichten in de media als zou dat het geval zijn, verwijst BEP-voorzitter Celsius Waterberg naar het rijk der fabelen. ‘Wadena is zelf een dapperder BEP’er dan Waterberg. Hij is de grote motor van de partij in het Boven Marowijne-gebied. Eigenlijk als hij overstapt, dan is bijna heel BEP overgestapt’, zegt Waterberg vanuit Stoelmanseiland. Volgens de partijvoorzitter heeft hij afgelopen dinsdag op Stoelmanseiland met Wadena gesproken tijdens een ressortvergadering van de partijkernen uit het gebied. Wadena heeft aangegeven dat hij ongelukkigerwijs samen met Abop-voorzitter Ronny Brunswijk in dezelfde helikopter heeft gevlogen naar Stoelmanseiland. Dat hebben sommigen bewust of onbewust vertaald als een overloop naar de gele partij.
Wadena zegt dat hij daarom bewust naar de massameeting van Abop is getogen en op het podium aan Brunswijk vroeg om de leugen over hem te corrigeren. Dat zou de Abop-topman ook meteen hebben gedaan op het podium. ‘Wat we meemaken, is dat sommige mensen vaak een loopje nemen met het intelligentievermogen van de Surinamers, door allerlei leugens de samenleving in te gooien’, aldus Waterberg, die verwijst naar het geluidmateriaal dat is vastgelegd op de Abop-meeting van afgelopen zondag.

error: Kopiëren mag niet!