Benadeelde Mangroe gehoord door Clad in zaak dc Ramdhani

De benadeelde burger Aroen Mangroe hekelt het trage onderzoek van de zaak waarbij dc Aroenkoemar Ramdhani beschuldigd wordt van bonnenfraude ten tijde van zijn heerschappij op Saramacca. Begin november is Mangroe verhoord door de politie, nadat de zaak meerdere keren aangekaart was door Dagblad Suriname. De minister van Regionale Ontwikkeling (RO), Stanley Betterson, gaf te kennen dat er een intern onderzoek (Clad-onderzoek) loopt in deze zaak. ‘Een week geleden ben ik pas opgeroepen voor verhoor door Clad. En nu hoor ik weer niets. Waarom loopt alles zo traag. Ik heb toch alle bewijzen van wat ik zeg’, vraagt Mangroe zich af.
Mangroe zegt dat zijn naam misbruikt is door Ramdhani bij het plegen van de bonnenfraude. De burger werd op de bestelbonnen aangegeven als te zijn een aannemer die werkzaamheden voor het commissariaat uitvoert. Mangroe zegt dat hij maar een landbouwer is en niets van deze bestelbonnen afweet. Hij krijgt nu aanmaningen van de belastingdienst als te zijn een aannemer. Nadat Mangroe de zaak in de media bracht, zegt hij dat hij meerdere malen geprobeerd is omgekocht te worden door de dc en NDP-toppers, maar hij heeft hen steeds geweigerd. Ook zou Ramdhani thuis bij hem zijn geweest om de zaak in de doofpot te doen belanden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!