19e handelsmissie Nederland officieel van start

De 19e handelsmissie in Suriname ging gisteren officieel van start. Het doel van deze missie is om het bedrijfsleven uit Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden te koppelen aan Suriname. De opening werd verricht door de ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden, Ernst Noorman. De CEO van de Hakrinbank, Jim Bousaid, gaf een uiteenzetting waarom Suriname een aantrekkelijke optie is voor outsourcing. Vooral Nederland en de Caribische delen, die vallen onder het Koninkrijk der Nederlanden, hebben een aantal voordelen indien zij zaken wensen te doen in Suriname. Hierbij noemde Bousaid de taal, de wederzijdse overeenkomsten in cultuur, het positief tijdsverschil, de prijs/kwaliteit verhouding en de overeenkomstige systemen en regelgeving als belangrijke factoren.
Zowel de productie als de dienstensector zullen profijt hebben bij outsourcing. Suriname heeft volgens Bousaid enorm veel potentie en de beleidsmakers moeten hier ook van overtuigd raken. De overheid moet daarom een actief stimulerend beleid voeren. De noodzakelijke voorwaarden ter behoud en versterking van de concurrentiepositie dienen daarom aanwezig te zijn. Een samenwerking zal volgens Bousaid een win-win situatie opleveren voor beide partijen. Vanwege het feit dat Suriname momenteel een enorme economische groei doormaakt, is het aantrekkelijk voor investeringen en het aangaan van partnerschappen. Dit zeggen de vertegenwoordigers van de diverse ondernemingen die deelnemen aan de handelsmissie.
Olav Kok, vertegenwoordiger van ABSea-trans Caribbean, een agent van RollDock Shipping, geeft aan dat het bedrijf enthousiast is over de vele mogelijkheden die Suriname op dit gebied heeft. Het bedrijf is druk bezig te onderhandelen met potentiele partners in Suriname. Volgens Kok zou Suriname de Dubai van het Caribisch gebied kunnen worden. Aan de handelsmissie doen behalve Nederland onder andere Curaçao, Aruba, St. Maarten en Bonaire mee. De handelsmissie wordt gehouden door Peter Oerlemans van Interexpo, en geniet de ondersteuning van de Nederlandse ambassadeur in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!